CE VĂ OFERIM?

 
Despre

            VOUĂ ÎN DECENIUL PATRU

            Fie că s-a numit la început cenaclu, mai apoi grup şi acum companie teatrală, VOUĂ a reprezentat un concept cu o "trăsătură" esenţială: generozitatea! Însuşi titulatura de VOUĂ te duce cu gândul la bucuria de a împărtăşi cu cei dragi frumuseţea clipelor. În cazul de faţă, cei care au activat sub "umbrela" VOUĂ au împărţit senzaţia unică a unor spectacole reuşite cu cei veniţi să le urmărească. Din start deviza manifestărilor noastre a fost "VOUĂ vă dăruim TOTUL!!!". Şi n-am precupeţit niciun efort pentru a fi la înălţimea aşteptărilor "Măriei-sale", spectatorul!
            Am povestit în mai multe prilejuri cum mi-a venit ideea de a numi VOUĂ cenaclul pe care l-am înfiinţat în primăvara anului 1982. Numele l-am ţinut ascuns o lungă perioadă de timp într-un sertăraş al sufletului meu, pentru că niciodată nu m-am putut bucura singur de ceva frumos! Chiar şi o rază de soare am fost fericit s-o împart cu cineva drag... Veţi putea găsi istoria începuturilor precum şi ce-a urmat în primele două decenii de existenţă a trupei în prefaţa cărţii "VOUĂ, acum douăzeci de ani" apărută în 2002 la Editura "Nemira" pe care am postat-o şi aici.
            Iată ce scria Cornel Nistorescu despre VOUĂ în anii '80, text pe care l-am postat coperta a doua a cărţii.
            După 2002 a urmat o perioadă fructuoasă pentru VOUĂ prin apariţiile la TVR2 şi Naţional TV. Începând cu 2009 am trecut la titulatura de "companie teatrală" pentru a lărgi aria de exprimare artistică. Printre reuşitele din ultimii ani trebuie menţionat mai întâi sitcomul "Fete de măritat" care a rulat cu succes la Prima TV. La Naţional TV am avut o prezenţă apreciată la Revelion 2010, după care a urmat o serie de emisiuni de divertisment, cu momente de umor şi parodii muzicale, de câte o oră şi jumătate, cu titlul "Cel mai Show".
            La TVR am realizat pentru trei ediţii ale selecţiilor naţionale EUROVISION momente de umor care au "pigmentat" în mod fericit peisajul muzical al emisiunilor.
            Pentru programul "Ne vedem la TVR" realizată de Marina Almăşan am realizat în grila 2011-2012 "intervenţii în direct" în funcţie de invitaţii din platou. De multe ori aceştia, surprinşi de naturaleţea interpretării, au crezut că reportajele sunt "pe bune", deşi acestea erau înregistrate.
            De asemenea în această perioadă am realizat nişte gaguri (momente de umor mut) cu subiecte estivale. Unele dintre ele le-am postat pe YOUTUBE sub genericul GAGS UNION realizând un număr consistent de vizionări. De pildă unul dintre ele a fost văzut de aproape patru sute de mii de oameni de pe toate meridianele. Fără teama de a greşi şi fără falsă modestie, suntem SINGURA trupă din LUME care realizează în această perioadă gaguri pe bază de scenarii stabilite până la ultimul detaliu şi NU cu camera ascunsă. Gaguri cu noi puteţi găsi pe YOUTUBE la secţiunea VOUA82. La realizarea acestor gaguri am colaborat, ca de obicei cu directorul de imagine Iulian Stoicescu, sigur unul dintre cei mai buni din ţară în acest domeniu, şi cu echipa de producţie coordonată de Mihaela Alexandru, ambii fiindu-ne prieteni de peste un deceniu.


            Tot în ultimii ani am revenit şi la "uneltele" anilor '80, spectacolele. Contactul direct cu publicul este de nedescris. La sfârşitul anului 2010 am reuşit să aducem în atenţia spectatorilor două premiere teatrale: "Ţara Căţeilor" şi "Stăpânul Ciolanului". Primul este un spectacol de muzică şi poezie în care evoluez alături de doi dintre vechii mohicani ai Grupului VOUA, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai. După premiera consemnată în 1 Decembrie în "Club A", toate spectacolele din 2011 s-au derulat, lunar, în Teatrul Nottara, sala "George Constantin", într-o atmosferă de o emoţie copleşitoare atât pentru protagonişti, cât şi pentru spectatori. Imaginile de pe YOUTUBE sunt martore referitoare la intensitatea trăirilor la acest spectacol-manifest despre care puteţi afla mai multe din caietul-program al manifestării. În 2012, şi sperăm cât mai mult timp spectacolul "Ţara Căţeilor" poate fi văzut în Capitală tot la Teatrul Nottara, dar intenţionăm să-l jucăm în cât mai multe locuri din ţară. În 25 martie am fost prezenţi cu el în "Cafeneaua Artiştilor" din Buzău pentru a marca într-unul din oraşele-reper în activitatea Grupului VOUĂ trei decenii de la infiinţarea acestuia.


            Comedia "Stăpânul Ciolanului" a avut premiera în Teatrul de Comedie, după care am jucat-o în mai multe locuri din Bucureşti (Palatul Copiilor, Teatrul Evreiesc, Complexul Studentesc LEU).
            De asemenea am fost cu piesa scrisă de Marilena Dumitrescu şi Dănuţ Ungureanu, doi dintre scenariştii tradiţionali ai trupei, în mai multe locuri din ţară, absolut memorabile rămânând reprezentaţia de la Piatra Neamţ în cadrul "Zilelor oraşului", ediţia 2011 şi cea de la Slobozia din 3 mai 2012. În caietul program al spectacolului, care, ca şi cel al "Ţării Caţeilor", beneficiază de aportul grafic al celebrului artist timişorean Ştefan Popa Popa'S, găsiţi distribuţia completă care cuprinde actori cu experienţă, dar şi foarte tineri, cu siguranţă, cu toţii, foarte talentaţi! (DISTRIBUŢIE) Puteţi afla date despre ei parcurgând "fişele" completate cu sinceritate şi... umor! "Tot acolo" puteţi afla date despre scenariştii noştri, cei doi pe care i-am menţionat deja plus talentatul scriitor ieşean Gabriel Andronache.
            Cu aceiaşi actori din "Stăpânul Ciolanului" dar şi cu muzicienii din "Ţara Căţeilor" am "pus la cale" un spectacol de miniaturi umoristice şi parodii muzicale pe care l-am intitulat "VOUĂ 30" pentru că a avut premiera în Complexul Studenţesc LEU din Capitală, în mijlocul studenţilor politehnişti, în martie 2012, cu acel prilej grupul revenind "la origini" pentru a marca trei decenii de când o mână de tineri, şi ei studenţi ai marelui în ştitut bucureştean, plecau la drum fără să ştie că acea trupă va dăinui peste atâţia ani...
            Ce va urma pentru Compania Teatrală VOUĂ în deceniul patru? Sperăm că numai proiecte reuşite, pentru că timpul nu mai are răbdare să ne permitem rateuri... Avem în plan un sitcom de televiziune cu specific pur românesc, încă o piesă de teatru scrisă în spirit caragialenesc, dar cu subiecte arzătoare, "la ordinea zilei", şi... două filme artistice ale căror scenarii sunt scrise deja, filme care să fie realizate pentru marele public şi nu, numai, pentru festivaluri şi "cunoscători"! Şi mai vrem să fim prezenţi cu spectacolele noastre la întâlnirile cu prietenii-spectatori din cât mai multe locuri din ţară! Sunt proiecte ambiţioase, dar visele n-o să ni le ia nimeni... Aşa cum nici tinereţea din suflete nu poate s-o "bruieze" cineva!

(Adrian Fetecău)

    Deși anii trec (vai!!!) cu repeziciune și se strâng (tot, vai!!!) în număr mare, "Povestea VOUĂ", iată, continuă să fie îmbogățită de componenții actuali ai trupei cu episoade de neuitat! După spectacolul cu care am deschis "Zilele Orașului Gura Humorului", am petrecut o seară fabuloasă în compania lui Nicu Covaci care avea cu trupa sa show a doua zi. La două noaptea, am ieșit în parcarea hotelului și am ascultat, la boxele unei mașini, la maxim, legendarele melodii "Phoenix". Dan Caramihai, unul din cantautorii noștri, îl ținea după umeri pe Nicu și cântau împreună piesele compuse de acesta!!! De partea cealaltă a mașinii, Vlad Jipa, unul din actorii noștri, privea uimit cum îi curg lacrimile pe obraz fondatorului "Phoenix"...
    Nu putem uita nici întâlnirea de la Mânăstirea Voroneț cu marele grafician Ștefan Popa Popa'S cu care ne-am întreținut o jumatate de oră și care, la sfârșit, ca semn de prietenie, ne-a dăruit, pe lângă două albume personale, și o splendidă icoană realizată de dânsul care, acum, veghează repetițiile noastre la sediul Fundației noastre...
    Nu putem uita niciun spectacol din 2014, pentru că fiecare a bucurat spectatorii prezenți, dar și pe noi, când am văzut reacțiile din timpul manifestării și mai ales cele de final! Am continuat să evoluăm la Teatrul de pe Lipscani, am fost însă, mult, și în țară. Participările noastre la festivalurile de teatru de la Buzău și Galați, cu spectacolul "Școala de Agenți", au fost apreciate la superlativ! De pildă, cunoscutul om de teatru din Craiova, Emil Boroghina, ne-a felicitat călduros afirmând că nu a mai râs de multă vreme atât de mult ca la scenetele noastre... Mulțumim!!!
    Nu putem uita nici spectacolul ținut într-un cadru privat doar pentru componenții echipei de fotbal STEAUA. Incredibila receptare și atmosfera! Pozele făcute la final reflectă că ne-am câștigat niște prieteni deosebiți pentru viitor!
    Sfârșitul de an "ne-a prins" la Caracal, în Teatrul Național (clar, una dintre cele mai frumoase săli din țară) și la Cheile Grădiștei. Din nou, spectacole de povestit nepoților...
    Deviza cu care VOUĂ a plecat la drum în 1982 a fost "Vouă vă dăruim totul!". Ea rămâne valabilă și pentru 2015!!!